Ciulama cu pui si ciuperci

marți, 23 noiembrie 2010


 * 1 piept de pui
* 4 ciuperci mari
* 1 ceapa
* 4 catei usturoi
* 200 g smantana
* 1 lingura amidon
* sare si piper

Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se amesteca incontinuu, perpelindu-le pe toate partile. Adaugam ciupercile taiate bucati mari, un pahar cu apa si fierbem la foc mic, acoperit. Potrivim gustul de sare si piper.

Cand zeama a scazut aproape de tot turnam deasupra smantana amestecata cu amidon si usturoiul pisat. Omogenizam si mai dam cateva clocote pana incepe sa se ingroase.

Se serveste calda cu mamaliguta.

Pogace-paine sarbeasca


 * 250 ml lapte
* 10 g drojdie uscata
* 400 g faina integrala
* 1 lingurita sare
* 1 lingura zahar
* 100 g unt
* mac

Clatite pufoase cu branza si miere

Pancakes 

 * 150 g branza de vaci
* 50 g unt
* 2 oua
* 2 linguri miere (70 g)
* 250 ml lapte
* 2 cani faina (280 g)
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Crumpi cu galuste


 * 1 kg de cartofi
* 1 ceapa
* 1 ou
* 1 lingurita de sare
* 150 g faina
* sare si piper
* boia de ardei
* patrunjel verde

Tarta cu carne


 * Pentru aluat:

* 150 g unt
* 300 g faina
* 1 ou
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita praf de copt
* 1 lingurita cimbru

Gogosi fragede cu gem de capsuni


 * ~500 g faina
* 200 g cartofi fierti
* 50 g zahar
* 50 g unt
* 1 ou
* 10 g drojdie uscata
* 100 ml lapte caldut
* esenta de rom
* ulei pentru prajit
* gem de capsuni pentru umplutura